Képek a szövegben

KÉP feltöltése tartalomba

Válassz ki egy témához illeszkedő jó minőségű képet. Legjobb az, ha van saját fotód, de ha nincs, az interneten könnyen találsz. A szerzői jogokra mindig ügyelj, tehát minden esetben olyan képeket keress, amit lehet ingyenesen commercial (kereskedelmi) célokra is használni. Ilyen képek fellelhetők a https://pixabay.com/hu/ vagy a https://www.pexels.com/hu-hu/ oldalakon például.

FIGYELMEZTETÉS! Kérlek, a képeket ne CTRL C és CTRL V gombokkal, vagy a Word-ből, esetleg más dokumentumokból másold be. Mindig használj képfeltöltős oldalakat erre a célra, mert a másolás sok gondot okoz, akár a weboldalad is összeomolhat, és akkor a programozóra kell várni, amíg orvosolja a problémát. Ha korábban írtál már más oldalakra, tehát van ebben tapasztalatod, akkor talán van is kedvenc képfeltöltős oldalad, amit szívesen használsz. De ha nincs, akkor ajánlok neked egyet.

 

Én jelenleg ezt az oldalt használom, ezért ehhez nyújtok egy kis segítséget: https://kephost.net/

A kephost.net oldalra NEM KELL REGISZTRÁLNI azért, hogy képeket tölthess fel, de megéri. Regisztrálás nélkül 10 képet, regisztrált tagként 20 képet tudsz feltölteni egyszerre.

 

Így néz ki maga az oldal belépés nélkül:


   

Tehát akkor mutatom, hogy történik a képfeltöltés. Én beléptem az oldalra, de belépés nélkül is ugyanezt látod. Keresd meg ezt a részt, majd nyomd meg azt, hogy: kattints ide a tallózáshoz.


  

Így néz ki, amikor behívod a képet, de még nem kezdted el feltölteni:


  

Indítsd el a feltöltést!


  

Kaptunk egy csomó linket, a képen mutatom, melyiket használjuk. (Valójában a Teljes méretű kép, nem kattintható rész linkje is jó, de ott vigyázni kell, hogy csak a középső részt másoljuk ki, ne az egészet, tehát ne helyezzük a linket vágólapra, img részekre nincs szükségünk – a képen ez a legfelső sor. A Direkt link az azonnal használható link.)Fenti linket jelöld ki (CTRL+C, vagy Másolás gomb), vagy nyomd meg a Másolás vágólapra gombot és lépj át a magazinod oldalára. Képen mutatom, mit kell megnyitnod:

Ha a fenti kis ikonra rámész az egérrel, ezt írja ki: INSERT/EDIT IMAGE. Jegyezd meg magadnak, fontos lesz, ha sok képet töltesz fel.

Kattints rá a fenti kis ikonra, ott még minden teljesen üres, tehát a feladat: General részen (fenti sor), IMAGE URL bemásoljuk a linket, a nagy téglalapban pedig meg kell, hogy jelenjen a kép.

   

Most lépjünk át az Appearance részre (fenti sor), itt tudjuk beállítani a kép méretét. Ha jó, maradhat, de ha nagyobbat-kisebbet szeretnénk, itt megváltoztathatjuk.

A Dimensions sort kell nézni, az első téglalapnál ügyelj arra, hogy ne legyen 700 px-nél nagyobb. A második nem számít, azt automatikusan átállítja neked a rendszer. Tehát ha mondjuk 1200 px-es az első téglalapod, akkor töröld ki a számot, és írd be helyette, hogy 700, vagy kisebbet. Majd kattints a második téglalapra, és látni fogod, hogy kijavítja a rendszer a kép méretét, így arányos lesz.

Ezen a SzínesVilága magazin oldalon a maximum 700 px szélességű kép kiváló szövegbe, de vannak olyan oldalaink, ahol akár 1000 px, vagy még nagyobb szélességű képeket használunk.

Ha készen vagyunk, nyomjunk rá az INSERT gombra, OK-zuk le, és ha jól dolgoztunk, akkor látjuk a szövegrészen a képet.  

A képet hagyhatod baloldalon, átteheted jobb oldalra, áthelyezheted középre, ahogy neked tetszik. Nyugodtan kísérletezz vele.