Így rejthetsz el bizonyos kategóriákat...

Egy Színes Világa magazin akkor szép és érdekes, ha több rovatból áll, és ez szerintem a blogger, vagy a magazin tulajdonos munkáját is megkönnyíti, hiszen nem csak egy téma után lehet kutatni. De előfordulhat az, hogy te egy-egy kategóriába nem tudsz írni, mert távol áll tőled a téma. Az viszont nem szép, ha üresen marad, ezért megmutatom neked, hogy tudsz egyes rovatokat elrejteni. A központi oldalunkon ezek fent maradnak, tehát csak a te oldaladról tűnnek el. Ha úgy döntesz, hogy csak 2-3 rovatba szeretnél írni, akkor a többit egész egyszerűen rejtsd el, és nem fogja látni sem a látogató, sem te. Az elrejtés pofon egyszerű, mindössze pár gombnyomás szükséges hozzá, tehát kb. 2 percet – vagy még annál is kevesebbet – vesz igénybe.

Ha most megvan nyitva a saját Színes Világa magazinod, akkor ezt látod:Úgy döntöttem, hogy nincs szükségem ennyi rovatra, ezért a nemkívánatos kategóriákat egész egyszerűen elrejtem. Mutatom képen, mely rovatokat nem szeretném látni a magazinom oldalán.A többire egész biztosan tudok majd írni. Ha te esetleg többet / kevesebbet szeretnél megtartani, akkor ezt megteheted. Annyit rejts el, amennyit szeretnél.

Ahogy már írtam többször is, a szerkesztési munkákat mindig a WEBIRODÁBAN, bejelentkezve kell elvégezni (Felső menüsor), a következőképpen:

WEBIRODA / Sötétszürke menüsor / WEBOLDAL / kiválasztjuk, amit szeretnénk elkészíteni, vagy megváltoztatni, jelen esetben MAGAZIN KATEGÓRIÁK (A képen narancssárgával kereteztem be.)

 


Ha rákattintasz, ezt fogod látni:

Minden egyes kategória fel van sorolva. Most jön az elrejtés. X-eld be az Egyedi kategória lista részt, és x-eld be azokat a kategóriákat / rovatokat, amiket meg szeretnél tartani. Igen, jól olvastad: amiket meg szeretnél tartani. Valahogy így fog kinézni:

 

A végén ne felejts el menteni.

Ide bármikor visszatérhetsz, hogy változtass rajta, ha mégis írnál valahova, vagy elrejtenél egy másik kategóriát is.

Most így néz ki nálam a menü, a magazin oldalán te is megnézheted a tiédet:


 

Nos, ezzel is végeztünk.