Ismerkedés az irodáddal

Minden egyes alkalommal, amikor írást, vagy képet szeretnél feltölteni, esetleg meg szeretnéd nézni az eredményeidet, statisztikádat, vagy hirdetést adnál fel, be kell lépned a webirodádba. (Ha nem tudod, hol és hogy kell bejelentkezni, akkor ennek a cikknek a végén elolvashatod, és megnézheted képeken.)Itt tudod majd személyre szabni a magazinodat. De először ismerkedjünk meg a menüpontokkal. (Én LAPTOPon mutatom, mit, hol találsz.)

Ha jól megnézed, az irodádban KÉT menüsor is található.


Nézzük először a felsőt:
A SzínesVilága részre kattintva kijön a te címoldalad. Ez nagyon fontos rész, hiszen a látogató ezt látja először és az első benyomás mindig számít, ezért egyáltalán nem mindegy, pozitív, vagy negatív lesz-e a véleménye. A Városi Ajánlók részen (4-es pont) fogjuk ezt a részt elkészíteni.

Ha a SzínesMagazin gombra kattintasz, akkor átkerülsz a magazinod oldalára, ahol jelenleg csak a rovatok / kategóriák felsorolása található. Mivel még nem töltöttél fel írást, ezért a magazinod üres. Minden írás, amit fel fogsz tölteni, az itt jelenik meg, illetve automatikusan a központi oldalunkon, de azt neked külön nem kell szerkesztened.

Ha az ApróHirdető részre kattintasz, akkor ott már találsz hirdetéseket, amiket más felhasználóink adtak fel. Te is nyugodtan használd az oldalt, HIRDETÉS FELADÁSA gombra kattintva feladhatod a saját hirdetéseidet. Mivel már be vagy jelentkezve, nem kell újra bejelentkezned.

A Webiroda rész akkor látszik, ha be vagy jelentkezve. (Erre a gombra kattintva vissza tudsz menni a webirodádba. A SzínesMagazin részre kattintva pedig a magazinodra kerülsz újra.) Ha nem vagy bejelentkezve, akkor az lesz oda kiírva webiroda helyett, hogy Bejelentkezés.

Van még egy olyan rész, hogy Cikkeim. (Ezt csak bejelentkezve látod.)

Itt is tudod majd szerkeszteni az írásaidat, de mivel még semmi nincs feltöltve, ezért nem találsz rajta semmit.


Akkor itt van a második menüsor:


Ezt fogod a leggyakrabban használni, mert minden, ami lényeges a szerkesztéshez, azt itt találod. Nézzük sorban az egyes pontokat.

Ha a Webiroda gombra kattintasz, akkor a webirodád Nyitó oldalára kerülsz, teljesen mindegy, éppen mit néztél előtte, szerkesztettél előtte.

PartnerProgram: Ez a rész főleg akkor lehet érdekes számodra, ha reklámozod tőlünk függetlenül is a magazinodat, mert ebben az esetben előfordulhat, hogy valaki regisztrál a te weboldaladon keresztül. (Mivel hirdetést szeretne feladni, vagy ő is írni szeretne az egyes rovatokba.) Ez neked csak jó, hiszen külön nincs vele munkád, viszont ha valaki a te oldaladon ad fel kiemelt hirdetést, abból neked is lesz bevételed.

Weboldal: EZ LESZ AZ, AMIT SOKAT FOGSZ HASZNÁLNI, ezért érdemes alaposan megismerned.

  • Felhasználók: Akik regisztráltak a te oldaladra.
  • Weboldalak: A névvel ellátott weboldal, amit kértek.
  • Beállítások: A 3. pont alatt találod. Itt állítunk be mindent, aminek segítségével kialakítod a magazinod külsejét. Mivel erről sokat beszélek majd, ezért most csak megemlítem.
  • Tartalom: a legfontosabb rész, ezért kettő pontot is szántam neki: Tartalom / Webiroda, Tartalom / Magazin.
  • Magazin kategóriák: Erről lesz szó a Kategóriák menüpont alatt.
  • Magazin menü és Weblap_rólunk menü: EZEN A MAGAZINON EZT NEM TUDOD HASZNÁLNI, MIVEL ITT NINCS BEMUTATÓ CÍMLAP OLDAL.
  • Kiemelések: itt látod, hány felhasználó emelte ki a hirdetését, ebből neked is lesz bevételed.
  • Statisztika alatt láthatod, hogy hányan látogatták az oldalt, és abból mennyien léptek be.
  • A Belső hírek részen lesz minden új információ, változás megosztva, tehát azt érdemes majd gyakran látogatnod.

Egyenleg: Ez egy fontos rész, ha valaki kiemelte a hirdetését úgy, hogy a te magazinodon adta fel azt, akkor lesz belőle bevételed, és az itt fog megjelenni. Ez az összeg a bankszámládra is kikérhető akár. Viszont ha te szeretnél feladni hirdetést kiemelten, akkor az összeget is itt kell befizetned.

Kérdések-Válaszok: alap szerkesztési segédanyag az oldal használatához. Van, akinek ennyi elég, de vannak olyanok is, akik jobban szeretik a részletesebb anyagot, ezért készítettem egy ilyet is.

Profil: ezzel folytatjuk, ezért erről most nem beszélek.


Nem tudsz belépni?

(Ha elfelejtetted a regisztrációs adataidat, akkor 1. keresd meg azt az email-t, amit akkor kaptál tőlünk, mikor regisztráltál, és megerősítettük a kérésedet. Ott mindent megtalálsz a belépéssel kapcsolatban. 2. ha nem találod az email-t, vedd fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat rovatban megadott elérhetőségen. Kérlek, ha tudod, az üzenetedben azt is írd meg, hogy kihez regisztráltál, vagy melyik oldalon keresztül. Ha nem felejtetted el az adataidat, akkor itt van a segítség a bejelentkezéshez.)

Keresd meg a weboldaladat: példanév.szinesvilaga.hu (A példanév szót helyettesítsd be azzal a szóval, amit kértél regisztráláskor, például andrea, kedvencek, vagy miskolc stb.)

Kattints a Bejelentkezés gombra.

Ezt fogod látni:


Írd be az email címedet és a jelszavadat:


Ha elfelejtetted a jelszavadat, kérj egy újat az Elfelejtette jelszavát?-ra kattintva.

Ennyi.