Képek konvertálása

Ahogy említettem, előfordulhat, hogy nem találsz ingyenes képet .jpg formátumban. Ebben a képes összefoglalóban ezért megmutatom, hogy tudod ebben az esetben átkonvertálni a képeket. Továbbá lesz szó képméretekről, képszerkesztési oldalról. Érdemes megismerned ezeket az információkat is.


Mi van akkor, ha nem .jpg formátumban van a kép?    

Ne aggódj, erre is van megoldás. Itt egy link: https://image.online-convert.com/convert/jpeg-to-jpg

Ezen át tudsz konvertálni .jpeg-ről .jpg-re képeket. (Nem csak .jpeg-ről .jpg-re lehet konvertálni itt, hanem más formátumokra is.) Ilyen a nyitó oldal:


  

Choose File-ra kell kattintani, és hívd be a .jpeg képedet. Start gomb, majd download – töltsd le a .jpg formátummá alakított fotót és már be is hívhatod a magazinodba.

 

Mivel rendszeres használója vagyok a pexels.com és a pixabay.com oldalaknak, ezért tudom azt, hogy gyakran nem .jpeg formátumban tölthető le egy kép, hanem .webp formátumban.

Ebben az esetben én ezt az oldalt használom: https://ezgif.com/webp-to-jpg

(De persze itt is van lehetőséged más formátumokra is konvertálni.)

  

A Tallózás gombbal behívod a .webp képet és Upload-ra kattintasz. Majd lejjebb mész és megkeresed a .jpg formátumot. Több formában is lementhető a kép, de a magazinba .jpg-re lesz szükséged.

 

Túl nagy a képméret?

Jó, ha megjegyzed ezt az oldalt:

https://tinypng.com/       

Előfordulhat ugyanis, hogy találsz egy tök jó képet, de sajnos túl nagy a mérete, ezért nem tudod feltölteni.

Ilyenkor a fenti linkre kattintva ezt könnyen megteheted.

A narancssárgával bekarikázott részen tudod behívni a képet:


  

Láthatod, hogy a kép 15 százalékkal kisebb lett, ennek Panda nagyon örül és én is. A fekete download gombra kattintva le is töltheted a képet, és máris használhatod.


  

Ha már a képekről beszélünk, mutatok még egy nagyon jó oldalt. Ha nincs pénzed a drága Photoshop-ra, vagy éppen a géped nem elég jó ahhoz, hogy használjad – az enyémet például mindig lefagyasztja, akkor van egy nagyon jó képszerkesztő oldal, a PhotoScape.

Itt tudod letölteni teljesen ingyen:

https://photoscape.en.softonic.com/download

 

Ha letöltötted, nyisd meg, és ezt fogod látni:


  

Nagyon sok mindent lehet vele csinálni. Nyilván nem olyan professzionális, mint a Photoshop, de arra, hogy gyorsan átméretezzünk, vagy átszínezzünk egy képet, kiváló.